Siteengin
Image default
Business / Publishing and Printing

Het gebruik van Acrylaat

Acrylaat is een term die je misschien niet bekend in de oren klinkt, maar één van de synoniemen ken je vast en zeker. Ook bekend onder de namen PMMA, perspex en vooral plexiglas is deze kunststof het beste alternatief voor glas. Niet alleen is het sterker en een stuk lichter in gewicht, maar bovendien is deze glasheldere kunststof zelfs helderder dan echt glas. Hoe komt dit? Omdat er tijdens de productie minder vuil in de plaat terecht komt dan bij glas. Allemaal mooi, maar voor wat gebruik je acrylaat nu eigenlijk?

Als het er goed uit moet zien

Plexiglas is niet alleen transparanter dan glas, maar is bovendien kleurbestendig. Die combinatie van eigenschappen zorgt ervoor dat het een populaire keuze is voor displays. Het geeft een luxe uitstraling aan het geheel en is bovendien een stuk stugger dan glas. Niet toevallig dan ook dat je dit materiaal vaak terug kunt vinden als bescherming van kostbare objecten in de vorm van een kunststof kap.

Als het stevig moet zijn

Plexiglas is een populaire keuze als zogenaamd “beschermglas”. Dat komt omdat het breuk- en slagvast is. Je kunt dit materiaal dan ook vaak terug zien komen bij aquariums en als bescherming bij bijvoorbeeld loketten. Een deel van de aantrekkingskracht van deze kunststof is vast en zeker ook de vlotheid waarmee het bewerkt kan worden. Maatwerk is bij PMMA geen enkel probleem en kan tot op de millimeter nauwkeurig. Combineer dat met het feit dat de kostprijs ook behoorlijk laag ligt en je snapt meteen waarom plexiglas eigenlijk zo’n goede keuze is.

Als het moet bewerkt worden

Glas bewerken is vrij lastig. Plexiglas zelf bewerken is daarentegen weer geen enkel probleem. Je kunt het materiaal buigen, laseren, graveren, polijsten en nog veel meer. Al deze eigenschappen in combinatie met de weerbestendigheid van plexiglas maken het ook een populaire keuze in de buitenlucht. Om maar een kleine greep uit de opties te nemen: balkonpanelen, windschermen, gevelborden en ga zo nog maar even door.

Meer informatie vindt u op de website van Vink Acrylaat.

Related Posts

Volumemeting door middel van 3D laserscanning

Je auto als huisstijldrager

Jaloezieën kopen in Vlaardingen