Siteengin
Image default
Business / Publishing and Printing

Piaggio onderdelen

Piaggio is het beroemde merk uit Italië dat al decennia lang kwalitatief hoogwaardige scooters bouwt. Je komt overigens ook Piaggio onderdelen tegen in veel andere merken. Vespa is een scooter van Piaggio, andere merken en modellen als Puch, Gilera en Aprilia zijn ook onderdeel geworden van Piaggio. Er worden ook nog steeds scooters gebouwd met de merknaam Piaggio zoals de Zip en de Fly, dat zijn middenklasse scooters die betaalbaar zijn en toch een betrouwbare kwaliteit leveren.

 

Geschiedenis van Piaggio

De eerste Piaggio onderdelen waren geen scooter onderdelen maar zeeschepen, zaagmachines en spoorrijtuigen. Later zou Piaggio ook motorfietsen gaan ontwikkelen. In de Tweede Wereldoorlog werd er vooral oorlogsmaterieel geproduceerd. Na de oorlog mocht Piaggio geen vliegtuigen meer bouwen en moesten ze iets anders verzinnen. Er was vraag naar een vervoermiddel voor de consument. Met de Piaggio onderdelen die nog over waren van de vliegtuigbouw werd een nieuwe type scooter gemaakt. Het was een voor die tijd lichte en elegante scooter met een doorstap en een uiterlijk dat wel iets weghad van een wesp. Zo ontstond de naam Vespa.

 

Veel merken onder één dak

Sinds de jaren zeventig zijn Gilera, Puch en Aprilia ook in het bezit van het Piaggio concern. Van al deze merken werden nieuwe modellen gemaakt. Eigenlijk dus met Piaggio onderdelen maar wel met een eigen karakter. Met deze strategie wist Piaggio uit te groeien tot één van de grootste producenten van scooters in de wereld.

 

Piaggio onderdelen online bestellen

De Piaggio Zip en Fly zijn de huidige modellen. Deze sportieve middenklasse scooters zien er leuk en sportief uit. Net als elke scooter moet je ze wel goed onderhouden om er zo lang mogelijk van te genieten. Je kunt duizenden Piaggio onderdelen bestellen. Veel onderdelen zijn origineel, er zijn ook een groot aantal universele onderdelen die je voor meer merken en types kunt gebruiken. Van een nieuwe kappenset tot een bobine, uitlaat, v-snaar of gewoon een vervangend lampje, je kunt ze allemaal online bestellen. Dat is een stuk goedkoper dan bij de dealer, en je hoeft niet zo lang te wachten op de levering. Kijk zelf maar eens in de onderdelenshop voor het volledige assortiment.