Siteengin
Image default
Business / Publishing and Printing

Spellen voor dove en niet dove mensen samen

Doven en slechthorenden houden even veel van spellen als andere mensen. Echter, het is lastig voor hen om aan de meeste spellen mee te doen omdat hun gehoor hen in de weg staat. Daarom hieronder een lijst van spelletjes die slechthorenden samen met anderen kunnen spelen.

 

Schaak

Een oud spel dat tegenwoordig nog steeds enorm populair is. Men hoeft niet met elkaar te praten om een potje schaak te spelen. Slechthorende of dove mensen kunnen bij het spelen van een potje schaak zelfs een voordeel hebben omdat ze niet afgeleid worden door omgevingsgeluiden. Een mogelijk nadeel is dat het maar voor twee spelers is.

 

Triominos

Een leuk spel dat met de hele familie gespeeld kan worden. Ook bij dit spel hoeft niet gepraat te worden (ervan uitgaande dat iedereen de regels kent). Leuk aan dit spel is dat het met meerdere mensen te spelen is.

 

Pool

Pool is een leuk spel dat vaak op sociale plekken gespeeld wordt. Een perfecte gelegenheid voor een doof of slechthorend persoon om contact te leggen met nieuwe mensen. Praten of horen is niet nodig om een uitstekende poolspeler te zijn.

 

Computerspellen als League of Legends

Computerspellen zijn uitermate geschikt voor dove en slechthorende mensen. Geluid is niet nodig om te spelen(het kan handig zijn maar is niet noodzakelijk, elke geluidsstimuli is in principe te vervangen door een visuele stimuli). Een toegevoegd voordeel is dat mensen in dit spel per tekst en niet per spraak communiceren, dus niemand zal last hebben van een doof of slechthorend persoon.

 

Merkt u dat uw gehoor achteruit gaat en wilt u toch blijven genieten van spellen met de familie? Bekijk hier het aanbod van gehoortoestellen.

 

http://www.hethoorhuis.nl

Related Posts

Kerntrekbeslag of kerntrekcilinders

Wat zijn filamenten

De zoektocht naar een goede A0 printer