Siteengin
Image default
Business / Publishing and Printing

Volumemeting door middel van 3D laserscanning

3D laserscanning is een manier van meten die erg nauwkeurig is. Ook voor het meten van volumes in een bepaalde ruimte wordt 3D laserscanning gebruikt. Omdat de metingen nauwkeurig zijn is het een techniek die erg geliefd is en gebruikt wordt in verschillende sectoren. Afhankelijk van de toepassing en soorten metingen kun je een bepaalde soort 3D laserscannner gebruiken.

Laserscanners zijn er namelijk in allerlei maten en soorten. Het hangt er daarom van af voor welke toepassing je de 3D laserscanner wilt gebruiken. Leap3D kan je hierbij helpen. Niet alleen kun je bij hen een 3D laserscanners verkrijgen, maar ook bieden zij ondersteuning bij het gebruik van de 3D laserscanner. Voor een overzicht van de producten en diensten kun je een kijkje nemen op www.leap3d.eu.

Eén van de toepassingen waar een 3D laserscanner voor gebruikt wordt is volumemeting. Het meten van de volume in een tank of depot is niet altijd mogelijk of kost ontzettend veel moeite of tijd. Leap3D biedt de mogelijkheid om de volume van een tank of depot te meten, ook als deze lastig is te bereiken. Zij doen dit aan de hand van 3D laserscanning. Het maakt daarbij niet uit hoe groot of ontoegankelijke de tank of het depot is. Voor Leap3D is het mogelijk om de volumemeting van elke tank of depot te verrichten.De voordelen van volumemeting door middel van 3D laserscanning

De voordelen van volumemeting door middel van 3D laserscanning

3D laserscanning biedt een hoop voordelen als het gaat om volumemeting. Niet elke tank en depot is goed benaderbaar waardoor het meten van de volume een lastige, tijdrovende klus wordt. Depots en tanks waar gevaarlijke stoffen zitten, zijn vaak ook niet te betreden vanwege de veiligheid. Een GPS signaal is ook niet altijd mogelijk en dan biedt 3D laserscanning een oplossing. Voor Leap3D is de klus gemakkelijker te klaren met een 3D lasserscanner. Aan de hand van 3D laserscanning worden metingen uitgevoerd. Aan de hand van deze metingen worden vervolgens berekeningen gemaakt om het volume te bepalen.

Leap3D levert vervolgens een rapportage waarin heel duidelijk wordt weergeven wat het volume is van een bepaalde ruimte. Ook biedt de rapportage meer inzicht. De rapportages bevatten namelijk niet alleen berekeningen, maar ook wordt op visuele wijze inzicht gegeven in het volume en de hoogte van de inhoud van de depots of tanks. Zo verkrijg je een beter beeld en heb je meer dan alleen een berekening. De 3D laserscanning volumemeting is daardoor betrouwbaarder en geeft rapportages die toegankelijker zijn.

Het meten van volumes van bepaalde tanks en depots kan erg handig zijn. Als bedrijf heb je immers inzicht in de hoeveelheden grondstof die je op voorraad hebt. Aan de hand van periodieke metingen krijg je vervolgens inzicht in het verbruik en kun je de bedrijfsvoering er beter op afstemmen. 3D laserscanning zorgt er daarom voor dat de bedrijfsvoering efficiënter gemaakt kan worden en niet toegankelijke depots toch toegankelijk gemaakt worden.

https://www.leap3d.eu

Related Posts

HP PageWide printer van Repromat

Goedkope slotenservices in de regio

Led spots set – de beste lampen van het moment