Siteengin
Image default
Home and Garden

Voor -en nadelen van een twijfelaar bed

Er zijn veel verschillende soorten bedden te krijgen. Ook verschillende groottes. Zo kent iedereen wel het tweepersoonsbed en het eenpersoonsbed. Verder kan je ook nog denken aan het stapelbed, de hoogslaper en de twijfelaar. In deze blog wordt verder besproken waarom een twijfelaar misschien wel jouw perfecte nieuwe bed is. En er wordt verteld wat de nadelen en voordelen zijn in vergelijking met andere bedden die te krijgen zijn.

Wat is een twijfelaar?

Dit type bed is 120cm breed en heeft de zelfde lengte als een eenpersoons en een tweepersoons bed. Er zijn ook twijfelaars van 140 cm breed, maar dan ga je al richting de twee persoons bedden. Dit bed is eigenlijk een versie tussen het eenpersoonsbed en het tweepersoonsbed. Het eenpersoonsbed heeft namelijk de afmetingen 90×200 en het tweepersoonsbed heeft de afmetingen 180×200. Een tweepersoonsbed kan natuurlijk ook nog groter zijn dan dit.

Voordelen twijfelaar

Een twijfelaar kan voor ruimte zorgen in een slaapkamer. Steeds meer studenten nemen ook een twijfelaar in die kleine slaapkamers die ze huren. Een twijfelaar heeft net wat meer comfort in vergelijking met een eenpersoonsbed en neemt ook niet te veel ruimte in beslag. Ander voordeel is dat een twijfelaar over het algemeen ook goedkoper is dan een tweepersoonsbed. Een tweepersoonsbed kan soms erg duur zijn en dan is de twijfelaar een mooie goedkopere optie.

Nadelen twijfelaar

Er wordt gezegd dat je met 2 personen kan slapen op een twijfelaar, maar in de praktijk blijkt dit toch niet als comfortabel gezien. Dit ligt natuurlijk ook aan de grootte van de individuele personen en de wensen. Zijn jij en je partner wat minder groot, dan kan het natuurlijk wel. Of misschien vinden jij en je partner het wel fijn om krap op elkaar te slapen. Dit zijn natuurlijk ook allemaal voorkeuren. Ander nadeel van een twijfelaar is dat het in een grote slaapkamer ook erg klein kan zien. En dit zal de algemene uitstraling van de slaapkamer niet bevorderen. Denk jij toch dat het beter is om een groter bed aan te schaffen? dan zijn er ook iets grotere maten, zoals een bed 160x200cm en een bed 180x200cm

Twijfelaar aanschaffen

Je moet als je een twijfelaar gaat aanschaffen rekening houden met de maat van het matras. Een twijfelaar is kleiner dan een tweepersoonsbed dus je hebt ook een kleiner matras nodig. Dit geld natuurlijk hetzelfde als met een eenpersoonsbed. Een eenpersoonsbed heeft natuurlijk een kleiner matras. De lengte van de matrassen zijn over het algemeen hetzelfde, het gaat hier vooral over de breedte van het matras. Daarbij komt ook kijken dat een twijfelaar verschilt tussen 100 cm breed en 120 cm breed. Kijk goed wat in jouw slaapkamer goed past, en maak daar een goeie keuze in. 120 cm heeft vaak de voorkeur, maar misschien is dat niet haalbaar voor jouw slaapkamer. Als laatste is het handig om misschien in de winkel te gaan kijken en het bed uit te proberen. Steeds meer partijen bieden dit ook aan als een testperiode thuis. Het is belangrijk om te testen, omdat je vaak vele jaren met dit bed gaat doen.