Siteengin
Image default
Business / Publishing and Printing

Wat kosten kunststof kozijnen?

Fantastisch, je wilt of er moeten nieuwe ramen komen. En nu, wat betekent dat eigenlijk? Je hebt verschillende opties onderzocht en je hebt besloten dat je kunststof kozijnen wilt. Prima, maar hoeveel gaat dat dan eigenlijk kosten? Wel even zo handig om dat mee te nemen in je onderzoek.

Niet goedkoop

Laten we daar vooral eerlijk in zijn, de kunststof kozijnen zijn niet goedkoop in aanschaf, het is zelfs een serieuze inverstering. Kwaliteit en duurzaamheid moet je dus zeker in het oog houden, maar je wilt ook niet te veel betalen. Gelukkig zijn de kunststof kozijnen de laatste jaren wel goedkoper geworden. Waar ze vroeger minder populair waren omdat ze een minder gewenste uitstraling gaven dan hout, kun je sommige kunststof kozijnen niet meer van hout onderscheiden. Het is op dit moment zelfs zo dat er onderzoek naar is gedaan en dat houten kozijnen 15% duurder zijn dan kunststof kozijnen. Aluminium kozijnen zijn zelfs 20% duurder. Dat is alleen maar voordeel dus!

Onderhoud

Oké de aanschaf is dus wel wat goedkoper, mooi. Maar het echte financiële voordeel kom je pas later tegen, namelijk bij het onderhoud. Dat hebben ze nauwelijks nodig, in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten kozijnen. Het is zelfs al voldoende om ze bij het ramen lappen even snel af te doen met een natte spons. Ter toelichting, houten kozijnen moeten één keer in de vier tot vijf jaar volledig geschuurd en geschilderd worden omdat ze anders gaan rotten. Als je dit zelf niet wilt of kunt doen, mag je al gauw zo’n €2000 neertellen voor die opfrisbeurt. Als je dan telt dat kunststof kozijnen 50 jaar meegaan, ben je €20.000 extra kwijt aan onderhoud als je voor hout gaat. Wel even mee in de berekening nemen dus!

Eigenlijke kosten

Heel concreet moet je voor een standaard kozijn van twee meter bij anderhalve meter zonder draaideel ongeveer €1000 tellen. Inclusief montage. Als je datzelfde kozijn wilt met een draaideel gaat je dat ongeveer €1250 kosten, ook inclusief montage. Wil je het dan helemaal doortrekken en dan een bijpassende kunststof voordeur laten zetten, kost dat nog eens €2500 erbovenop. Houd er bij deze prijzen wel rekening mee dat je misschien nog enkele accessoires wilt zetten zoals ventilatieroosters, horren of zonwering.

Meerdere bronnen gebruiken

De bovengenoemde prijzen zijn uiteraard schattingen. Kijk dus altijd op verschillende websites en vraag verschillende offertes aan, zodat je zeker de juiste prijs hebt en het juiste product dat je wilt hebben. Doe grondig onderzoek naar welk type kozijn je wilt, welk glas, wat voor extra’s en welke afmetingen je nodig hebt. Vraag dan je offertes aan zodat je goed vergelijkingsmateriaal hebt. Je kan tegenwoordig ook bijna bij elk bedrijf online offertes aanvragen, scheelt wat tijd. Hoewel het ook niet verkeerd kan zijn om de persoon even face-to-face te zien.

Het meest belangrijke in de kostprijs is dat je zorgt dat je een goede prijs-kwaliteitverhouding hebt. Besluit wat je wilt en ga daarvan uit verder.

http://www.schipperkozijnen.nl/kozijnen/kunststof-kozijnen

Related Posts

Autobelettering

Eigen boek maken

Tandarts nodig? Tandartspraktijkdentia is een populaire tandarts in Rotterdam.